کاهش ارزش دلار و تقویت روپیه هند؛ عامل جدید افزایش تقاضا و قیمت جهانی نفت
سعید قدیری مقدمگروه اقتصاد1403/11/22کد خبر 1403b44529
کاهش ارزش جهانی دلار در برابر ارز هند طی روزهای اخیر موجب ایجاد تغییراتی در بازار جهانی نفت شده است که پیامدهای قابلتوجهی برای تقاضا و قیمت این منبع حیاتی در پی دارد. تقاضای نفت که به طور مستقیم تحت تأثیر نوسانات نرخ ارز قرار میگیرد، با تقویت ارزش پول ملی یک کشور نسبت به دلار به طور معمول افزایش مییابد، زیرا نفت برای خریداران از آن کشور ارزانتر به نظر میرسد. در این میان، هند که یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان محسوب میشود، با بهرهمندی از ارزی قویتر در برابر دلار، احتمالا تقاضای بیشتری برای خرید نفت خواهد داشت. این افزایش تقاضا از سوی هند، میتواند به رشد قیمت جهانی نفت منجر شود و روند کلی بازار را تحت تأثیر قرار دهد. این تحولات نشاندهنده اهمیت تعاملات میان نرخ ارزها و بازار نفت در شکلدهی به تحولات اقتصادی جهانی است.
![نمودار تغییرات شاخص USD/INR - دوشنبه 22 بهمن 1403](https://www.ghadirinews.ir/images/news/gallery/category_economy/1403b021023110204inr.jpg)
قیمت نفت برنت در ماه جاری با نوسانات قابل توجهی همراه خواهد بود و به نظر میرسد روند صعودی را تجربه کند. بر اساس پیشبینیها، تغییرات این شاخص بین حداقل 4.5 و حداکثر 8.4 درصد در ماه جاری تخمین زده میشود. کاهش ارزش دلار آمریکا در برابر ارز هند نیز به عنوان یکی از عوامل تقویتی برای این پیشبینی مطرح است. این شرایط میتواند نتیجه تأثیرات متقابل اقتصادی و مناسبات ارزی در بازارهای جهانی باشد که بر قیمت نفت تأثیر میگذارد. اقتصاددانان معتقدند همبستگی بین تغییرات ارزش ارزها و قیمت نفت همچنان نقشی کلیدی در بازارهای انرژی ایفا میکند.
![نمودار پیش بینی قیمت نفت برنت - اسفند 1403](https://www.ghadirinews.ir/images/news/gallery/category_economy/brent140311c.jpg)