**آبانگاه: جشن سنتی ایران برای پاسداشت پیوند انسان و طبیعت**
زهرا ایمان زادهگروه اجتماعی1404/1/10کد خبر 1404120851

در این جشن، خانوادهها به دور هم جمع میشوند و با استفاده از محصولات فصل، سفرهای زیبا و رنگارنگ از انواع میوهها، سبزیجات و غذاهای محلی برپا میکنند. برگزاری مراسمی چون نوازندگی، رقص و شعرخوانی از دیگر سنتهای این جشن است که نشاندهندهی شادمانی و سرزندگی مردم است. این جشن معمولاً با پخت و پز غذاهای مخصوص و اشتراکگذاری آنها بین اعضای خانواده و دوستان همراه است.
آبانگاه همچنین فرصتی است برای یادآوری تاریخ و فرهنگ غنی ایران. با توجه به ارتباط عمیق ایرانیان با طبیعت، این جشن به نوعی پاسداشت روحیه عشق به زمین و زندگی است. در این روز، مردم به یادآوری سنتهای گذشتگان و روایات ملل مختلف میپردازند و از نسلهای پیشین خود تجلیل میکنند.
امروزه، با گسترش تکنولوژی و تغییر سبک زندگی، ممکن است برخی از جلوههای این جشن کمرنگتر شده باشد؛ اما همچنان مردم در برخی مناطق با شوق و اشتیاق به برگزاری مراسم آبانگاه میپردازند. جوانان در این مراسم با یادگیری و حفظ سنتها، فرهنگ غنی خود را به نسلهای آینده منتقل میکنند. بدین ترتیب، آبانگاه به عنوان نمادی از اصالت فرهنگی و پیوند عمیق انسان با طبیعت باقی خواهد ماند.
بهار، فصلی برای زندگی و امید
«انرژیهای تجدیدپذیر: آیندهای سبز برای ساختمانها»
گیاهان دارویی؛ امید جدید برای بیماران ایدزی
فناوریهای نوین؛ کلید موفقیت تجارت جهانی!
*امام كاظم* * الإمامُ الكاظمُ عليه السلام ـ لَمّا سَألَهُ رَجُلٌ مِن أهلِ فارِسَ : أ تَعلَمُونَ الغَيبَ؟ ـ : قالَ أبو جعفرٍ عليه السلام يُبسَطُ لَنا العِلمُ فَنَعلَمُ ، و يُقبَضُ عنّا فلا نَعلَمُ . و قالَ : سِرُّ اللّه ِ عَزَّ و جلَّ أسَرَّهُ إلى جَبرَئيلَ عليه السلام ، و أسَرَّهُ جَبرَئيلُ إلى محمّدٍ صلى الله عليه و آله ، و أسَرَّهُ محمّدٌ إلى مَن شاءَ اللّه ُ . * امام كاظم عليه السلام ـ در پاسخ به مردى از ايرانيان كه پرسيد : آيا شما غيب مى دانيد؟ ـ فرمود : امام باقر عليه السلام فرمود : چون علم [الهى ]براى ما گشوده شود، مى دانيم و هرگاه بر ما بسته شود، نمى دانيم. و فرمود : علم، راز خداى عزّ و جلّ است كه آن را با جبرئيل عليه السلام در ميان گذاشت و جبرئيل با محمّد صلى الله عليه و آله در ميان گذاشت و محمّد با هر كه خواست آن را در ميان نهاد.